X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Demidețki: "Nu poți avea relații politice rele și să speri la preferințe economice"

27 ian. 2022,, 12:30   Politică
3687 2

Scăderea rapidă a ratingului actualului partid de guvernămînt din Moldova se datorează cel mai probabil faptului că cetățenii au avut așteptări foarte mari de la guvernare, care le-a promis multe, dar încă nu și-a putut îndeplini promisiunile.

Această opinie a fost exprimată de cunoscutul jurnalist Valerii Demidețki, vorbind în emisia postului de televiziune Publika TV, relatează Noi.md

El a recunoscut că nu-și amintește de o scădere atît de rapidă a ratingului partidului de guvernămînt din Moldova anterior. Comentînd declarațiile reprezentanților PAS că îndeplinirea promisiunilor lor a fost împiedicată de mai multe crize pe care țara noastră le întîmpină, inclusiv criza gazelor, Valerii Demidețki a spus că acest lucru îi amintește de declarațiile precum că pe germani i-au împiedicat să cîștige războiul gerul, de parcă rușii în același timp luptau în Africa de Nord, la tropice.

"Toți au luptat în anumite condiții. De aceea, toate țările pe care le avem astăzi se descurcă cumva cu criza. România vecină, care este membră NATO, dar nu este o țară prietenoasă a Rusiei, primește gaze mai ieftine și plătește în mod regulat. Ungaria - a ajuns la un acord, Serbia a încheiat un acord. Multe țări au semnat contracte pe termen lung, au ajuns la un acord și primesc acest gaz. Prin urmare, vina pentru criza gazelor nu este vina crizei gazelor. Aceasta este vina autorităților noastre, aceasta este incapacitate totală de a folosi situația, de a negocia cu partenerii", a spus jurnalistul.

În opinia sa, actuala guvernare din Moldova a ajuns într-o situație foarte proastă în contextul crizei politice internaționale și al agravării relațiilor dintre Rusia și Statele Unite.


"Astăzi, americanii au sarcina de a-i face pe toți să creadă că Rusia va ataca Ucraina. E o prostie. Dar, totuși, sîntem forțați să acționăm în acest rînd, ca să spunem așa. Sîntem o țară săracă, sperăm să obținem acolo niște bani, împrumuturi pentru a plăti, dar suferim. Populația suferă din această cauză, deoarece este imposibil să ai relații politice proaste cu orice țară și să speri la preferințe economice. Negocierile privind gazele au fost desfășurate corect", a spus Valerii Demidețki.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?