Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Demidețchi despre realizările lui Dodon: a eliberat țara

1 iun. 2020,, 09:31   Politică
4416 26

Unul dintre principalele merite ale lui Igor Dodon, el l-a învins pe Plahotniuc și a scăpat de el. Țara are posibilitatea de a reveni la dezvoltarea normală. Doar din noiembrie anul trecut Dodon a guvernat cu adevărat, dar a venit o pandemie.

Opinia sa a fost exprimată de către șeful reprezentant TASS în Moldova, Valeriu Demidețchi, în cadrul emisiunii "Cel mai important" cu Nina Dimoglo, informează eNews.

- Au mai rămas 5 luni pînă la expirarea mandatului prezidențial al lui Igor Dodon. Nu se știe încă dacă va fi încă președinte. Într-un interviu recent, el a declarat că la moment nu a decis dacă va candida. Să presupunem că va lupta pentru al doilea mandat. Credeți că are realizări care i se pot credita?

"Desigur, există realizări. Să fim corecți și raționali. A fost la postul de aproape patru ani. Dar, timp de 3 ani, CC îl suspendată din funcție și, de fapt, a condus țara, guvernul și economia. El nu a avut nici o influență. În plus, anul trecut, cînd s-a schimbat Guvernul, toată puterea era în mîinile Maiei Sandu și a blocului ACUM".

Demidețchi consideră că domnul Dodon a condus într-adevăr țara cu venirea Guvernului Chicu. Nu a fost suficient timp. Dar s-a descurcat.
Mulți consideră că Dodon a colaborat cu democrații și Plahotniuc. Cine s-a luptat cu el? Da, au ieșit la protestele stradale, dar care a fost eficiența? A fugit din țară din cauza lor? Dimpotrivă, el a avut sprijinul lor, conducea țara, așa cum a vrut, iar Occidentul a închis ochii la toate abuzurile și fărădelegeri flagrante.


Jurnalistul spune că a fost nevoit să susțină jocul lui Plahotniuc, altfel nu avea nicio șansă. Da, are cel mai puternic partid. Dar el a înțeles perfect că, la fel ca și cu toți cei care au jucat cu Plahotniuc, Filat, Ghimpu, Voronin, mai devreme sau mai tîrziu Plahotniuc și îl va străbate.

"În mare parte datorită domnului Dodon și celor care au protestat pe stradă, am scăpat de domnul Plahotniuc. Deși nu sunt sigur pe deplin. Vedeți cît de mulți sunt dispuși să-l aducă înapoi? Și investigarea cazului lui Plahotniuc este meritul lui".

- Dar este meritul Domnului Stoianoglo.

"Dacă ar fi fost Plahotniuc la putere, nu cred că Stoianoglo ar fi vorbit atît de îndrăzneț. În țara noastră, în timpul guvernării lui Plahotniuc nu am avut niciodată un procuror general independent. În 2009, am aflat de ce au fost vîndute posturile de premier, procurori, judecători, se face pielea de găină. Acest lucru a deschis amploarea unei astfel de corupție nebună".

Demidețchi consideră că nu a fost rațional să meargă împotriva tuturor acestor lucruri în frunte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?