Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Demidețchi – despre MGRES: „Doar stai și te înțelege calm cu transnistrenii”

1 dec. 2022,, 21:15   Politică
3217 0

Jurnalistul Valeri Demidețchi face apel la autoritățile de la Chișinău să se așeze la masa de negocieri cu Transnistria. În opinia sa, o astfel de decizie ar ajuta la rezolvarea problemei energetice.

Expertul a afirmat acest lucru în programul „Главный вопрос с Юлией Федоровой”.
Jurnalistul consideră că perioada de criză ar trebui să unească ambele părți ale Nistrului:

„De regulă, o situație dificilă în orice țară, în orice societate, chiar și în orice familie duce la un fel de mobilizare. Oamenii uită de nemulțumirile, dezacordurile de ieri, pentru a înțelege că sînt în aceeași barcă.

Cînd au avut loc atacuri teroriste în Transnistria, am privit cu mare speranță. Domnul Recean, în numele președintelui, s-a dus acolo, s-a întîlnit cu domnul Krasnoselski și s-au rezolvat multe probleme: atît cu Hidrocentrala Moldovenească, cît și cu Rîbnița. Nu ar exista fericire, dar nenorocirea a ajutat.

Dar după aceea, din nou liniște, chiar și cu această Hidrocentrală Moldovenească. Ea ar putea să ne rezolve toate problemele astăzi. Nu ar exista aceste întreruperi de curent, nu ar exista aceste prețuri. O problemă care trebuie rezolvată este să ne așezăm pur și simplu cu transnistrenii și să negociem calm, liniștit, așa cum am negociat toate problemele”, a spus Demidețchi.


Reamintim că ieri s-a anunțat despre întrevederea liderului regiunii nerecunoscute RMN, Vadim Krasnoselski, cu reprezentanți ai Ambasadei SUA în Moldova.

Liderul regiunii nerecunoscute RMN Krasnoselski a descris acțiunile autorităților moldovenești în sectorul energetic drept „condiții nefavorabile pentru negocierile dintre Chișinău și Tiraspol”.

8
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?