Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Demidețchi: Am fost șocat de declarația procurorului Viorel Morari

27 oct. 2019,, 15:45   Politică
5027 5

Este necesar să se găsească mecanisme care să permită unui om al legii să nu se teamă de putere.

Această opinie a fost exprimată de șeful reprezentanței TASS în Republica Moldova Valeri Demidețchi în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC 21, transmite enews.md.

„Recent am fost șocat de declarația procurorului Viorel Morari, potrivit căreia marea majoritate a colegilor săi știau despre crimele comise, despre ceea ce făcea liderul Partidului Democrat. Dar toată lumea se temea să-l înfrunte.

La noi deseori se spunea că judecătorilor, procurorilor ar trebui să li se ofere un salariu bun, astfel încît să fie independenți din punct de vedere financiar. Sînt de acord, este dificil să ceri dreptate unei persoane dacă are copii flămînzi acasă.

Dar pînă la urmă, atît la Curtea Constituțională, cît și la Procuratură, toată lumea înțelegea perfect cum se va încheia această situație mai devreme sau mai tîrziu. Nimic nu e veșnic sub Lună, orice guvernare este substituită.


Cred că trebuie să găsim mecanisme care să permită unui om al legii să nu se teamă de putere. Aceasta este o chestiune foarte dificilă. Poate că această teamă este inerentă oamenilor noștri la nivel de mentalitate.

Orice persoană rațională înțelege că este imposibil să învingi complet corupția, chiar și în cel mai prosper stat. Lupta cu ea este necesară, dar acele țări în care legea este respectată trăiesc mai bine.

Societatea noastră trebuie să învețe să trăiască după reguli ... ”, susține Demidețchi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?