Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

UE despre riscul suspendării regimului liberalizat de vize pentru moldoveni

30 iul. 2018,, 17:27   Politică
4159 2

Delegația UE în R. Moldova a venit cu precizări privind avertizarea fostului ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruța, că regimul liberalizat de vize este în pericol din cauza legii cetățeniei prin investiții.

Într-un răspuns acordat pentru TV8, delegația UE spune că regimul liberalizat de vize cu UE nu ar trebui folosit pentru a atrage investiții individuale în schimbul cetățeniei.

„Sîntem conștienți de faptul că există state ale căror cetățeni beneficiază de un regim liberalizat de vize cu UE și care implementează scheme de investiții contra cetățeniei. Regimul liberalizat de vize cu UE nu ar trebui folosit pentru a atrage investiții individuale în schimbul cetățeniei. Toți cetățenii care călătoresc, inclusiv cei ce nu au nevoie de o viză pentru a intra în UE, sînt verificați la frontierele externe ale UE pentru a se stabili dacă îndeplinesc condițiile de intrare, inclusiv prin verificarea în Sistemul de Informare Schengen și bazele de date ale statelor membre. Dacă există indicii că un călător ar putea prezenta un risc la adresa securității interne sau politicii publice a oricărui stat membru, intrarea în UE poate fi refuzată”, se spune în răspunsul delegației UE în R. Moldova pentru TV8.

În același răspuns se mai spune că UE dezvoltă noi sisteme de informație care vor ajuta ofițerii de la paza frontierei să monitorizeze mai bine cine ajunge în UE. Acestea includ și sistemul ETIAS- Sistemul European de Autorizare și Informații pentru Călătorii (European Travel Information and Authorisation System ) și sistemul EES – de Intrare/Ieșire (Entry/Exit System).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?