Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Delegația R. Moldova nu are acces la cetățenii eliberați din prizonierat

12 feb. 2019,, 18:10   Politică
3019 5

Delegația Republicii Moldova, detașată la Moscova pentru a acorda asistența necesară cetățenilor moldoveni eliberați din prizonierat în Afganistan, Lionel Buruiană (a.n. 1982) și Mihai Crihana (a.n. 1965), precum şi pentru a efectua procedurile necesare revenirii acestora în Republica Moldova, nu au obținut deocamdată de la autoritățile ruse nici accesul la ei, nici informația privind locul unde sînt plasați.

Singurele detalii obținute de către reprezentanții MAEIE în discuțiile avute cu cîțiva oficiali de la Moscova sînt ca cei doi cetățenii moldoveni nu ar fi în custodia Guvernului Federației Ruse, dar în cea a unei organizații non-guvernamentale.

Pentru moment, oficialii moldoveni continuă să depună eforturi pentru a se întîlni cu cetățenii eliberați din prizonierat și a demara procedurile necesare aducerii de urgență a acestora în Republica Moldova. În aceste sens s-a luat legătura cu organizația indicată de către autoritățile ruse și membrii delegației sînt în așteptarea permisiunii de a ajunge la cetățenii noștri. Au fost făcute toate pregătirile logistice pentru ca aceștia să poată fi aduși acasă în orice moment.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?