X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Delegația R. Moldova cere CUC să ia atitudine față de prezența „grănicerilor” lîngă Cocieri

17 dec. 2021,, 09:30   Politică
2271 1

Delegația Republicii Moldova cere Comisiei Unificate de Control (CUC) luarea unei atitudine față de prezența ilegală a așa-numitor „grăniceri” în Zona de Securitate.

Mai exact, la 2 decembrie, două automobile ale forțelor „grănicerești” au fost fixate în preajma localității Cocieri, din raionul Dubăsari, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Biroul politici de reintegrare menționează că delegația Republicii Moldova a prezentat o adresare scrisă către toate componentele CUC cu apelul de a include pe ordinea de zi activitatea așa-numitor „grăniceri” în Zona de Securitate, transmite IPN. Delegația Republicii Moldova consideră că forțele „grănicerești” reprezintă acea structură care neglijează în mod vădit actele aprobate de CUC, bazate pe Acordul moldo-rus semnat la 21 iulie 1992, și care prin acțiunile sale periclitează libera circulație în perimetrul de responsabilitate al Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, dar și generează alte încălcări ale drepturilor și intereselor fundamentale ale cetățenilor.

Dezbaterile din cadrul ședinței ordinare la Bender între membrii Comisiei Unificate de Control nu s-au soldat cu includerea problemelor pe agenda oficială a ședinței.

Comisia Unificată de Control a reușit să aprobe Raportul Comandamentului Militar Întrunit cu privire la situația în Zona de Securitate constatată în perioada 8-14 decembrie. La solicitarea reprezentanților Ucrainei, pe motivul expirării mandatului, au fost înlocuiți nouă din cei zece observatori militari delegați de către această țară în componența grupului de observatori militari al Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?