X 

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a APCE

27 sep. 2021,, 09:32   Politică
2084 9

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Evenimentul se desfășoară în perioada 27-30 septembrie 2021, la Strasbourg, în format hibrid – online și cu prezență fizică.

Din componența delegației fac parte: președintele delegației naționale la APCE, Ion Groza – vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană. De asemenea, Republica Moldova este reprezentată de membrii delegației naționale la APCE: vicepreședinții Parlamentului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea, precum și Adela Răileanu – vicepreședintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Natalia Davidovici – secretarul Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

În cadrul sesiunii, vor fi aprobate de către Plen, împuternicirile delegației naționale a Moldovei la APCE. De asemenea, parlamentarii vor participa la prezentarea Raportului de activitate al Biroului și Comisiei permanente a APCE, în cadrul căruia se regăsește subiectul privind observarea alegerilor legislative anticipate în Republica Moldova.

Agenda APCE mai include alegerea judecătorilor la CEDO, inclusiv un reprezentant din partea țării noastre.

Totodată, oficialii de la Chișinău urmează să participe la o serie de întrevederi cu Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Rik Daems și coraportorii APCE pentru Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?