Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Delegația Parlamentului Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Președintele APCE

29 sep. 2021,, 11:48   Politică
2675 0

În marja sesiunii de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), delegația Parlamentului Republicii Moldova a avut, în seara zilei de marți, o întrevedere cu Rik Daems, Președintele APCE, transmite Noi.md.

În cadrul întrevederii a fost apreciat parteneriatul Republicii Moldova cu Consiliul Europei și APCE și interesul cu care sînt urmărite constant evoluțiile din țara noastră, expertiza oferită de către CoE fiind indispensabilă în eforturile de avansare a reformelor interne.

De asemenea, a fost menționat faptul că reforma justiției și combaterea corupției de nivel înalt reprezintă prioritatea numărul unu pentru autorități.

A fost subliniată existența stabilității politice, atît Parlamentul, cît și Guvernul și Președinția promovînd vectorul proeuropean al dezvoltării țării.

Totodată, s-a vorbit despre angajamentul Republicii Moldova în realizarea obligațiilor asumate în contextul aderării la Consiliul Europei, autoritățile avînd drept obiectiv încheierea procedurii de monitorizare a țării de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și trecerea la alt nivel structurat cu APCE.


Delegația Parlamentului a salutat numirea noilor coraportori ai APCE pentru Republica Moldova – Pierre-Alain Fridez (Elveția) și Inese Lībiņa-Egnere (Letonia). Coraportorii APCE vor efectua o vizita de documentare în Republica Moldova în perioada 12-15 octombrie 2021.

Președintele APCE a relevat ca Republica Moldova se bucură în prezent de o susținere considerabilă din partea membrilor organizației și este încurajata sa-si continue parcursul democratic și implementarea reformelor foarte necesare.

Sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei se desfășoară în perioada 27-30 septembrie 2021, la Strasbourg, în format hibrid – online și cu prezență fizică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?