X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Delegația moldovenească în CUC a cerut eliminarea posturilor instalate ilegal de Tiraspol

3 iun. 2022,, 13:45   Politică
3287 0

La ședința Comisiei Unificate de Control din 2 iunie au continuat discuțiile asupra situației din Zona de Securitate în baza rapoartelor Comandamentului Militar Întrunit.

Subiectul central și de această dată a fost instalarea unor posturi unilaterale și prezența ilegală în Zona de Securitate a exponenților structurilor de forță subordonate Tiraspolului, dotați cu pistoale automate.

Încălcările în cauză au fost documentate de către Misiunea OSCE în Moldova. Reprezentanții Misiunii OSCE în Moldova au enumerat în raportul de monitorizare pentru luna mai curent 23 de cazuri constatate în raioanele Camenca, Rîbnița, Dubăsari, Grigoriopol, Slobozia, în orașele Tiraspol și Bender. Este vorba despre posturi cu personal înarmat și întărite prin blocuri de beton.

Delegația Republicii Moldova a condamnat constant aceste acțiuni ale Tiraspolului și a cerut și în cadrul acestei reuniuni de lucru eliminarea necondiționată a posturilor și altor obstacole care subminează libera circulație a cetățenilor.

În acest sens, în conformitate cu Regulamentul Comisiei Unificate de Control, membrii delegației Chișinăului au formulat propuneri concrete, îndemnînd Comisia să adopte o decizie pentru subiectul în cauză. La fel, delegația Republicii Moldova a accentuat că mereu și-a întemeiat acțiunile pe prevederile actelor misiunii de pacificare.


Comisia va reveni asupra subiectului peste o săptămînă.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?