X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Delegația Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare efectuează o vizită de lucru în Austria

19 dec. 2022,, 15:30   Politică
2963 0

În perioada 19-21 decembrie curent, delegația Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, condusă de ministrul Vladimir BOLEA, întreprinde o vizită de lucru în Austria.

Scopul vizitei este familiarizarea cu cerințele privind activitatea și funcționarea instituțională pentru implementarea Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene și fortificarea capacităților administrative în contextul obținerii statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Astăzi, echipa ministerială se află la Ministerul Federal al Agriculturii, Pădurilor, Regiunilor și Gospodăririi Apelor, unde este prezentată configurația cadrului instituțional pentru dezvoltarea, finanțarea, implementarea, monitorizarea, evaluarea și raportarea politicilor agricole în statele UE.

În cadrul vizitei, oficialii moldoveni își consolidează cunoștințele cu privire la modul de organizare, sarcinile și responsabilitățile instituțiilor în procesul de elaborare a politicilor UE, planificarea financiară și finanțarea politicilor agricole, sistemul de control și cooperare, interacțiunea cu alte instituții relevante.

Vizita de studiu completează activitățile desfășurate în cadrul Proiectului Twinning în domeniul agroalimentar finanţat de UE „Suport suplimentar pentru agricultură, dezvoltare rurală şi siguranţă alimentară în Republica Moldova”.


1
2
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?