X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Declarații de presă susținute de Maia Sandu și Klaus Iohannis (LIVE)

29 dec. 2020,, 13:10   Politică
5485 2

13:20 // Cei doi președinți au anunțat semnarea unei declarații comune care vine să reconfirme parteneriatul strategic bilateral.

”Vă rog să contați pe ajutorul meu și al României”, a declarat Iohannis.

Maia Sandu a venit cu un dar simbolic pentru președintele României - moneda comemorativă dedicată medicilor emisă de BNM.

13:10 // „Mă bucur foarte să vă găzduiesc aici la Chișinău în această primă vizită după mulți ani de îngheț la nivelul de relații dintre țările noastre. Mă bucur că începând de astăzi reintră într-o interacțiune frățească. În aceste zile, RM pășește într-o nouă etapă, o etapă a ieșirii din izolare internațională și de conexiune la spațiului european și o etapă a parteneriatului nostru strategic pentru integrarea europeană”, a declarat Maia Sandu.

Președinta a mai adus mulțumiri României pentru renovarea mai multor puncte, inclusiv din culturale, pentru investițiiile care au contribuit la dezvoltarea țării.

La rîndul său, președinte României, Klaus Iohannis a anunțat un nou pachet de sprijin pentru sprijin pentru Republica Moldova, printre care acordarea unui grant de 160 milioane de euro, ajutor pentru combaterea pandemiei COVID-19, dar și acordarea unui ajutor agricultorilor în mărime de 6000 tone de motorină.

Declarații de presă susținute de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintele României, Klaus Iohannis


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?