X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Declarații de presă după cel de-al XVI-lea Congres al PSRM (LIVE)

30 dec. 2020,, 15:00   Politică
9617 7

15:08 // Igor Dodon le-a mulțumit colegilor pentru încrederea acordată și desemnarea sa, repetată, în funcția de președinte al PSRM.

"Mulțumesc colegilor care din nou mi-au oferit posibilitatea să fiu lider al partidului. Nouă ani în urmă, tot în decembrie, am fost numit lider al PSRM, un partid care nu ajunsese să fie partid parlamentar, dar în 2011, colegii mi-au dat acest vot de încredere și am reușit să facem să devină cea mai importantă forță politică din țară", a declarat el.

Igor Dodon a mai menționat că în actualul Parlament, PSRM nu va mai face coaliție cu niciun partid. Principalul obiectiv este învingerea alegerilor parlamentare anticipate din 2021, a spus el.

"Am discutat agenda politică pentru anul viitor. Avem două obiective: 1. întărirea PSRM la nivel central și local și 2. învingerea alegerilor parlamentare anticipate din 2021. Noi nu intrăm nici într-o coalție parlamentară în acest Parlament. Nu vedem sensul de a face coaliție, înțelegem că s-au epuizat orice posibile acte de coalizare, pledăm doar pentru anticipate. După alegeri, în funcție de rezultate vom lua decizii separate. Îndemnăm președintele țării cît mai repede să ințieze procedurile legale de dizolvare a Parlamentului", a relatat liderul PSRM.

15:05 // Zinaida Greceanîi a anunțat că a predat conducerea partidului lui Igor Dodon. Decizia a fost luată la Congresul ordinar al PSRM, desfășurat astăzi.

Cu cea mai mare satisfacție anunț că am transmis, și a fost votată unanim de Congresul PSRM, funcția de președinte al partidului lui Igor Dodon, a spus ea.

Declarații de presă după cel de-al XVI-lea Congres al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?