X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Declarație: Voronin risca să fie urmărit penal

31 ian. 2019,, 12:10   Politică
6957 8

În perioada 2009-2010, liderul Partidului Comuniștilor din Moldova, fostul președinte al țării, Vladimir Voronin, risca să fie pus sub acuzaţie într-un caz penal.

Acest lucru a fost declarat de Kalman Mizsei, fostul Reprezentant Special al Uniunii Europene în Moldova, în cadrul emisiunii „Discutaţia de seară” de la postul de televiziune TVC21, transmite Noi.md.

În perioada mandatului meu, șeful meu Javier Solana (Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă și de securitate comună, secretarul general al Consiliului UE) promova o politică dură şi se considera inacceptabil să ai un oponent politic în închisoare. Pot spune că în Republica Moldova a fost un politician, în perioada 2009-2010, nu-i voi spune pe nume, care dorea să înceapă un proces penal împotriva lui Vladimir Voronin. Am răspuns foarte dur la aceste intenţii", a spus Kalman Mizsei.

Potrivit acestuia, UE a fost, de asemenea, dură în legătură cu o posibila închidere a postului ProTV în Moldova. „Cînd au vrut să închidă postul de televiziune NIT, ne-am opus, de asemenea, foarte dur, am sunat și am spus că astfel de acţiuni nu pot fi admise", a spus fostul reprezentant special al Uniunii Europene în Moldova.

Potrivit lui, fostele autorități din Moldova au început un proces neatractiv de dezvoltare internă în țară, au crezut că totul împotriva comuniștilor se poate face orice. „Comuniștii au fost atunci o opoziție puternică și acest lucru trebuie respectat, chiar dacă nu s-au comportat ca o opoziție ideală din Anglia, Olanda sau Suedia. Au existat greșeli de ambele părți, dar drepturile opoziției trebuie respectate", a subliniat Kalman Mizsei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?