Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Declaraţie: Vlad Plahotniuc s-ar afla în SUA

24 iun. 2019,, 13:09   Politică
8771 3

După anunţul din această dimineaţă al lui Vlad Plahotniuc, precum că se retrage de la şefia Partidului democrat din Moldova, declaraţiile şi opiniile referitoare la acest subiect nu încetează să apară.

De această dată, ex-premierul Ion Sturza, prin intermediul unei postări pe Facebook, declară că fostul lider al PDM s-ar afla acum în Statele Unite ale Americii și cere Ambasadei SUA la Chișinău să vină cu un răspuns în acest sens. Cît despre anunţul făcut cu căteva ore în urmă, Sturza spune că prin intermediul acesti veşti Plahotniuc ar vrea să se retragă definitiv.

"Din surse demne de încredere am aflat că domnul Plahotniuc s-ar află în SUA. Interesant...Acum se „lucrează" cu el. Să nu se creeze impresia că acceptul de a părăsi scena politică din Republica Moldova, gestul cu mutarea ambasadei la Ierusalim și semnarea contractului de vînzare a fostului Stadion Republican i-au „îmbunat” pe americani. Nu, ei folosesc și trimit mai departe „по етапу". Unde anume, vom vedea. Cert este că opinia publică din Republica Moldova este în drept să afle de la Ambasada SUA la Chișinău dacă cetățeanul respectiv este în siguranță în America. P.S. Gestul de azi cu „retragerea" de la conducerea PDM se poate citi astfel: „Pa, dragi camarazi, sînteți pe cont propriu, bani nu-s, dar voi țineți-vă... Domnul Diacov, ai culoar liber de a avea grijă de activiști””, a scris Ion Sturza.

De menţionat că, în dimineaţa acestei zile, Vlad Plahotniuc a anunțat că pleacă din funcția de președinte al Partidului Democrat, dar nu va renunța la mandatul de deputat, iar o decizie în acest sens o va lua cu locuitorii raionului Nisporeni, care l-au votat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?