X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Declarație: "Va fi corect dacă Plahotniuc va fi adus în Moldova în cătușe"

16 iun. 2020,, 12:15   Politică
3159 2

Va fi corect dacă liderul Partidului Democrat, oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc va fi adus în Moldova în cătușe, unde să-i fie organizat un proces judiciar deschis. Pentru ca justiția să triumfe, trebuie de deschis toate parantezele și de răspuns la toate întrebările.

Declarația a fost făcută de vicepreședintele parlamentului Republicii Moldova, vicepreședinte al partidului "Platforma Demnitate și Adevăr" (DA), Alexandru Slusari, comentînd special pentru eNews hotărîrea curții din SUA privind respingerea cererii lui Vladimir Plahotniuc de azil politic, transmite Noi.md.

"Vă amintiți că secretarul de stat Mike Pompeo a vorbit fără precedent, dur despre domnul Plahotniuc. Iar acum eu cred că judecătorii au găsit mai multe argumente împotriva lui. De aceea s-a luat o asemenea hotărîre", a menționat Alexandru Slusari.

În opinia sa, avînd cetățenie română, Vladimir Plahotniuc s-ar putea muta cu familia în România.

"În opinia mea, ar fi corect dacă el va fi adus în Moldova cu cătușe. Și să-i fie organizat un proces deschis aici. Lasă el să spună pe cine și cum l-a mituit, cui și pentru ce a dat ”kulioace”", a declarat vicepreședintele Parlamentului Moldovei.


El a amintit că Vladimir Plahotniuc s-a declarat o figură anti-rusă, iar retorica sa a fost una corespunzătoare.

"De aceea, la început el avea mulți parteneri străini. Și apoi s-a dezlănțuit, a furat un miliard și multe cazuri inutile. Și a fost nevoit să fugă din țară. De aceea, repet, cel mai bun final al epopeii lui Plahotniuc ar trebuie să fie o judecată deschisă", a declarat Alexandru Slusari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?