X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Declarație: "Usatîi se află într-o situație complicată, harta sa geopolitică nu se potrivește"

21 sep. 2020,, 08:45   Politică
4920 3

Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Renato Usatîi, se află într-o situație dificilă, deoarece "harta sa geopolitică nu se potrivește" și nu este în stare să ia un număr mare de electorat de stînga de la actualul președinte al țării, Igor Dodon.

De această părere este analistul politic Corneliu Ciurea, exprimată la postul de televiziune REN Moldova, transmite Noi.md.

""Acum toată lumea se întreabă, pe care electorat mizează Renato Usatîi la viitoarele alegeri. E greu de spus. Pe de o parte, el luptă cu Dodon, dar harta sa geopolitică nu se potrivește. Pentru că nu este susținut de Est, de Moscova, iar electoratul de stînga se orientează spre Moscova. Susținerea lui Usatîi de către Occident nu este evidentă, dar ea ar putea exista. Vom vedea. Mi se pare însă că el nu este în stare să adune în jurul său un număr mare de electorat de stînga, iar electoratul de dreapta nu este obișnuit să voteze pentru un astfel de tipaj. De aceea, el se află într-o situație dificilă", a subliniat Corneliu Ciurea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?