COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 944 930   INFECTAȚI 366 256(+94)   TRATAȚI 350 497      DECESE 9217(+9)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Declarație: Uniunea Europeană va rămîne în continuare aproape de Moldova

13 oct. 15:05   Politică
1606 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu Dragoș Tudorache, Raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău

Discuția a vizat evoluțiile produse în ultimele luni în țară, schimbările pornite după alegerile parlamentare din iulie și desemnarea Guvernului, dar și probleme curente, transmite Noi.md.

Șefa statului a menționat că echipa de guvernare rămâne fermă în angajamentul de curățare și de reformare a sectorului justiției, proces ce va conduce la curățarea celorlalte instituții ale statului și la sporirea capacității lor. Avem nevoie de oameni profesioniști și integri în toate domeniile și aceasta este, astăzi, una dintre prioritățile-cheie ale guvernării.

Interlocutorii s-au referit, de asemenea, la impactul celui de-al patrulea val al pandemiei asupra sistemului medical și a economiei, implicit la nevoia de a crește nivelul de vaccinare. În context, doamna Maia Sandu a mulțumit pentru ajutorul oferit de Uniunea Europeană și țările membre în lupta cu Covid-19, dar și pentru Planul de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro, lansat de Uniunea Europeană pentru țara noastră. La rândul său, Dragoș Tudorache a ținut să sublinieze că Uniunea Europeană va rămâne în continuare aproape de Moldova, oferind suport pentru binele cetățenilor și pentru asigurarea stabilității în regiune.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X