Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Declarație: Secretariatul Consiliului de Securitate va fi condus de o persoană bine-cunoscută

25 iul. 2019,, 07:35   Politică
3990 0

Secretariatul Consiliului Superior de Securitate al Republicii Moldova va fi condus de o persoană bine-cunoscută, despre această numire în funcţie vom face anunţul la începutul săptămânii viitoare.

Informaţia a fost comunicată de către președintele Moldovei Igor Dodon într-un interviu acordat portalului Noi.md, relatează Noi.md.

Comentînd reforma Consiliului Suprem de Securitate (CSS), șeful statului a reamintit că cu cîteva săptămâni în urmă au fost modificări la legislație, conform cărora Consiliul Suprem de Securitate a primit noi competențe, pe care anterior nu le-a avut. Spre exemplu, înainte CSS era doar un organ consultativ și nu primea informații, în special, secrete.

“Acum am întărit Consiliul Suprem de Securitate. Am delegat secretarul Consiliului de Securitate la Serviciul de Informații și Securitate, unde dânsul a ocupat postul de director adjunct al SIB-ului. În viitorul apropiat, cred că la începutul săptămânii viitoare, vom avea un nou secretar al CSS. Este o personalitate foarte cunoscută, despre care vă vom spune la începutul săptămânii viitoare", a menţionat președintele.

El a subliniat că luând în considerare toate lucrurile, care se întîmplă astăzi în societatea moldovenească, rolul Consiliului Suprem de Securitate este foarte important. "Analizăm și colectăm informații de la toate structurile de securitate și nu numai de la diverse autorități de reglementare, Banca Națională, de pe piața hîrtiilor de valoare mobiliare despre ceea ce se întîmplă în Moldova. Am preluat autoritatea și responsabilitatea de a elucida toate schemele de contrabandă și de corupție, pentru a consolida deciziile luate în cadrul Consiliului Suprem de Securitate, deoarece din componenţa CSS nu face parte doar președintele, ci și premierul, speakerul, miniștrii, procurorul general ş.a.m.d. De aceea, având în vedere această agendă complexă, cred că Consiliul de Securitate va juca un rol foarte important", a concluzionat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?