Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Declarație: „Scrisoarea lui Dodon nu a fost secretă”

30 noi. 2020,, 17:40   Politică
8151 1

Scrisoarea Președintelui Moldovei, Igor Dodon, menționată în ancheta RISE, nu a fost secretă, iar textul cu care șeful statului moldovean intenționa să vorbească la ONU a fost transmis pentru familiarizare Ambasadorului Uniunii Europene, celui al SUA și Rusiei simultan.

Acest lucru a fost declarat de șeful Biroului TASS în Moldova Valeriu Demidețchi în cadrul emisiunii „Mehanizm deistvia s Elenoi Levițkoi-Pahomovoi” de pe postul NTV-Moldova, transmite Noi.md.

„Scrisoarea lui Vasnețov (Ambasadorul Federației Ruse în țara noastră) a fost prezentată drept o senzație, chipurile Dodon transmite documentele publice la Kremlin înainte de a vorbi la ONU și așa mai departe. Dar Dodon a distribuit acest discurs către trei ambasadori – ai UE, SUA și Rusiei. I-a chemat și le-a spus că va vorbi la ONU și ar dori să-i familiarizeze cu discursul său, astfel încât ambasadorii să cunoască în prealabil ceea ce vrea să spună șeful statului moldovenesc, ținînd cont că Moldova se așteaptă ca partenerii să sprijine neutralitatea internațională a Republicii Moldova, fără de care este imposibil să se soluționeze problema transnistreană, și trebuie să ne asigurăm că neutralitatea noastră este recunoscută la nivel internațional”, a spus Valeriu Demidețchi.

„Nu am venit cu ideea recunoașterii internaționale a neutralității noastre, Voronin și Tcaciuc au inventat aceste lucruri și așa mai departe. Șova, un negociator strălucit și un mare expert în problema transnistreană. Ei au realizat și acest lucru. Și Dodon le-a spus ambasadorilor UE, SUA și Rusiei: Vreau să spun asta și vreau să știți ce voi vorbi, și să le-a dat textul discursului. Și Ambasadorul rus l-a transmis la Moscova mai că nu prin fax. Întrebarea este, cum acesta a ajuns la RISE. Mai mulți ambasadori au primit discursul, dar RISE nu a scris despre asta. A prezentat acest lucru drept o scurgere. Și a fost foarte ușor să-l resping. Nu pot să înțeleg de ce nu a fost respins acest lucru și nu s-a spus: domnilor, și de ce nu doriți să arătați scrisoarea lui Dodon către domnul Hogan”, a subliniat șeful Biroului TASS în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?