X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Declarație: "Sandu și Năstase trebuie să decidă dacă sînt gata să schimbe guvernarea"

19 iun. 2020,, 17:45   Politică
5441 19

Maia Sandu și Andrei Năstase trebuie să decidă dacă sînt gata, împreună cu Plahotniuc și complicii săi, Șor și Candu, să schimbe guvernarea, să demită guvernul Ion Chicu și să numească unul nou.

Declarația a fost făcută de deputatul în parlamentul Republicii Moldova din partea PSRM, Gaik Vartanean, comentînd pentru eNews ultimele evenimente politice, în special, privarea coaliției de guvernămînt de majoritatea parlamentară, după plecarea din fracțiunea PDM a Eufrosiniei Grețu, care a aderat la grupul Pro-Moldova, dar și oferind o prognoză pe termen scurt.

Gaik Vartanean a amintit că, așa cum a declarat Maia Sandu, ea nu va schimba în niciun caz guvernarea cu Plahotniuc și nu va numi un nou Guvern cu Șor și gruparea sa.

Deputatul consideră că există un scenariu aparte, un fel de guvern cu acord național. Sau recrearea fostei coaliții PSRM-ACUM, atît cu participarea democraților, cît și fără ei.

"Eu nu spun în nici un caz că au loc astfel de negocieri", a menționat el.


Gaik Vartanean se întreabă dacă este posibil să fie creată o alianță între PAS și PSRM și răspunde: "În politică, mai ales cea moldovenească, totul este posibil. Deși nu există negocieri cu privire la această opțiune, dar, teoretic, nu putem exclude configurația bipartinică".

"În actuala situația gravă pentru țară, candidații la președinție Sandu și Năstase puțin probabil că vor demite guvernul Chicu. Decapitarea guvernului fără nicio decizie cu privire la noua compoziție va fi dezastruoasă pentru ei. Sînt sigur că acest lucru nu se va întîmpla", a menționat el.

Gaik Vartanean consideră că scopul principal al partidelor de dreapta din ex-Blocul ACUM sînt alegerile prezidențiale, iar pașii nechibzuiți vor pune capăt ambițiilor sale.

"Cu privire la ce va urma, guvernul va continua să lucreze, să caute și să implementeze cele mai eficiente soluții care ar trebui să ajute oamenii, businessul, țara să iasă cît mai repede posibil din pandemie, cu pierderi umane minime și redresare economică rapidă", a spus deputatul PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?