X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Declarație: "Sandu nu are o echipă pregătită"

12 oct. 2020,, 14:15   Politică
4145 7

Actualul președinte al Moldovei, Igor Dodon, are o echipă mare de specialiști, în timp ce principalul său concurent, Maia Sandu, are un deficit de personal calificat.

Această părere a fost exprimată de expertul independent, fostul vicepremier, ex-ministru al Economiei Moldovei, Alexandru Muravschi, în cadrul emisiunii "Problema principală" cu Iulia Fiodorova la postul de televiziune "NTV Moldova", relatează eNews.

"Vedem echipa lui Dodon, care activează într-o situație complicată. În ciuda pandemiei, secetei, problemelor locale, guvernul își îndeplinește obligațiile financiare față de populație, fără întîrzieri la pensii și salarii. El ține situația sub control", a menționat Alexandru Muravschi, reamintind că președintele după alegeri presupune eventuale remanieri.

"Dar asta e viața. Igor Nicolaevici are în spate unui eșalon mare, are și o bancă cu persoane de rezervă. În plus, în fiecare minister există secretari de stat destul de bine pregătiți", a spus fostul vicepremier, ex-ministru al Economiei.

El a atras atenția asupra echipei concurentului principal Maia Sandu.


"Guvernul ei a fost cel mai nepregătit și incompetent. Poate că fiecare persoană în parte este un specialist bun, competent în domeniul său. Cu excepția ex-ministrului Economiei Brînzan. Și dacă cineva ar intra într-o echipă de profesioniști, ar învăța multe. Dar adunați împreună, ei nu s-au putut manifesta", a menționat Alexandru Muravschi.

El propune Compararea guvernului Sandu cu cele precedente.

"Luați orice guvern, chiar și Streleț, care a funcționat doar trei luni. Cum a funcționat toată lumea! Iar în 5 luni, Guvernul Sandu nu a făcut nimic. Nici măcar nu a fost format cel de-al doilea eșalon de conducători. Deoarece concursurile au fost organizate la un nivel foarte scăzut. Nu văd nicio schimbare în echipa ei, era slabă și incompetentă și așa și a rămas. Cu toată critica mea față de Andrei Năstase, dar el îl are pe Alexandru Slusari, care are o practică bogată, este foarte organizat și cunoaște ramura agriculturii. Igor Muntean a creat unul dintre marile instituții de cercetare IDIS-Viitorul. El nu este un tribun, dar e o persoană foarte bine pregătită și cunoaște bucătăria. La Maia Sandu eu nu văd pe nimeni", a subliniat Alexandru Muravschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?