X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Declarație: Sandu în funcția de președinte intensifică vizitele internaționale

20 noi. 2020,, 14:05   Politică
25824 14

După cum se așteaptă, Maia Sandu care a cîștigat alegerile prezidențiale din Moldova va efectua vizite în Rusia, SUA, România și Ucraina.

Opinia a fost exprimată de Ambasadorul Moldovei în SUA, Eugen Caras, luînd cuvîntul în cadrul unei conferințe video organizată de Institutul Orientului Mijlociu din SUA.

„Maia Sandu a declarat că noi trebuie să consolidăm relațiile cu vecinii – România și Ucraina. Trebuie să consolidăm relațiile cu UE în calitate de principalul partener în dialog politic și comerț, precum și cu SUA și Rusia, a spus Caras. – Prin UE subînțeleg Bruxelles și țările comunității. Presupun că numărul vizitelor președintelui ales (în străinătate) va fi mai mare. Cred că ea va efectua vizite în capitalele acestor țări”.

Potrivit lui, se va atesta o intensificare a cooperării „cu toți jucătorii cheie din regiune, inclusiv SUA. „Așteptăm și vizitele reprezentanților străini”, a adăugat Ambasadorul.

Potrivit tass.ru, abordînd UE diplomatul a opinat că procesul de integrare europeană a Chișinăului se va bucura de o dinamică nouă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?