Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Declarație: Să căutăm ceea ce ne unește

18 mai. 2021,, 17:00   Politică
3477 16

Liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin și cel al Partidului Socialiștilor Igor Dodon au depășit reproșurile reciproce din ultimii 10 ani, au lăsat la o parte supărările și și-au unit partidele într-un bloc comun pentru binele țării, pentru a salva Moldova, pentru viitorul ei.

Această opinie a fost exprimată de secretarul Comitetului Central al PCRM Constantin Starîș, vorbind în cadrul emisiunii „Главный вопрос” cu Iulia Fiodorova de pe postul NTV Moldova, transmite Noi.md.

El a atras atenția asupra faptului că în toți anii precedenți oamenii i-au întrebat pe reprezentanților Partidului Comuniștilor în teren: „cum așa, de ce îl critică pe Igor Dodon și PSRM”, iar acum practic aceiași oameni întreabă: „ De ce ați încetat să-i certați, de ce ați creat o alianță cu ei?”.

„Aceiași oameni întreabă acest lucru. Și acum am ajuns într-o situație, încît nu e cazul să ne dăm cu aprecieri subiective. Ne vom clarifica mai tîrziu. Este la fel dacă nu aș vrea să vorbesc cu dvs. acum pe motiv că considerați picturile lui Salvador Dali și Edvard Munch drept niște mîzgăleli, iar eu le consider capodopere. Să căutăm ceea ce ne unește. De 30 de ani căutăm motive de a ne urî. Sîntem o mînă de oameni. Ei bine, da .. Familiile se despart, apoi se unesc. Este în regulă. Aceasta este viața. Aceasta se numește viață”, a spus Constantin Starîș.

El a recunoscut că în politică întotdeauna persistă problema moralei, ea există și acum, și dacă vorbim despre o alegere morală, atunci trebuie să decidem dacă salvăm țara, Moldova, viitorul ei, sau urzim un fel de vendete, nemulțumiri personale etc.


„A existet o ceartă. Pretenții personale. Ei bine, haideți să continuăm să scîrțîim din dinți cu privire la lunga listă de pretenții pe care o au toți actorii politici”, a declarat secretarul Comitetului Central al PCRM.

El a spus că de la începutul anilor 90 a văzut lucruri mult mai ciudate pe scena politică din Moldova.

„Am văzut în iunie 2019 o alianță absolut fantastică între PSRM și blocul ACUM. Maia Sandu și Igor Dodon se aflau în aceeași alianță. Sandu a obținut postul de prim-ministru. Ni s-a spus că acest lucru s-a făcut pentru binele țării. Și noi avem o uniune pentru binele țării, în numele a ceva mult mai important decît să scăpăm de o singură persoană, chiar dacă toată lumea o consideră un strigoi. Scopul nostru este mult mai înalt, mai mare și mai nobil”, a spus Constantin Starîș.

Potrivit acestuia, după accedere în parlament, Blocul comuniștilor și socialiștilor se va împărți în fracțiuni ale PCRM și PSRM pentru a păstra și promova brandul.

„Vom forma o coaliție postelectorală cu partenerii din bloc. Nu avem contradicții ideologice. Nu avem nimic de împărtășit. Trebuie să punem în aplicare programul PCRM ca fiind cel mai bun pentru Moldova, lucru demonstrat de experiența din ultimii ani”, a declarat secretarul Comitetului Central al PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?