Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Declarație: "S-a prăbușit principalul mit al Occidentului"

11 ian. 2021,, 10:10   Politică
17854 19

Principal mit al Occidentului privind libertatea de exprimare și democrația liberală s-a prăbușit.

De această părere este deputatul PSRM, politologul Bogdan Țîrdea, care a comentat ultimele evoluții din SUA, relatează Noi.md.

El a reamintit cunoscuta frază a lui Voltaire: "Nu sunt de acord cu ceea ce spui, dar voi apăra pînă la moarte dreptul tău de a o spune", subliniind că această frază a fost chintesența democrației liberale.

"Libertatea de exprimare, credinței, adunării și alegerii sînt bazele, nucleul, fundamentul, formula societăților occidentale. Fără ele, nu există Occident ca civilizație, nu există o superioritate imaginară față de ceilalți, nici o diferență radicală (așa cum ne-au învățat la universitate) între civilizație și barbarism.

Acum nu mai e nimic. Jocul s-a terminat. Spectacolul a luat sfîrșit. Cortina.


S-a prăbușit principalul mit al Occidentului, arma principală. Pentru acest mit au bombardat țări și națiuni întregi, au mutat și au ucis lideri legali, au organizat revoluții colorate, războaie civile.

Și acum, Vestul distruge, șterge și elimină din mass-media și spațiul virtual nu numai președintele Trump, dar și milioanele de susținători ai săi. Interdicție – bloc - Gulag digital. Dar chiar și atunci cînd erau trimiși în Gulag, existau instanțe, oamenilor li se dădea ultimul cuvînt, se respecta legile genului.

Astăzi au renunțat și la acest lucru.

Criticici - blocare. Protestezi - un glonț în cap.

Intri în Congres - 10 ani de închisoare, chiar dacă Constituția dă dreptul poporului de a se revolta.

Mulțumesc lui Trump, desigur. El a aruncat haina de aur de pe "virgină"... și toată lumea a văzut o tîrfă obișnuită", a scris Bogdan Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?