X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Declarație: „România continuă să aibă interes ascuns față de R. Moldova”

11 iun. 2020,, 17:51   Politică
4857 11

România continuă să aibă interes ascuns față de Republica Moldova. Cel puțin așa reiese din numeroasele acțiuni, finanțări, campanii și evenimente realizate de statul român nu doar în România, dar și înafara hotarelor ei.

Este declarația fondatorului și președintelui Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu, și a fost făcută în contextul în care cunoscutul expert român în geopolitică, Dan Dungaciu, a afirmat în cadrul emisiunii „Vocea Libertății” că „România are două mari probleme de politică externă : Republica Moldova și Ungaria”.

„În contextul în care moldovenii și țara lor constituie o problemă pentru România, ea trebuie tratată ca atare, dar și să fie luată în calcul, astfel încît politicienii și conducătorii Moldovei să nu să se prefacă că nu există. Interesul vădit al acțiunilor părții române, evident constă în slăbirea statului și favorizarea în orice mod a politicienilor și partidelor, inclusiv și a ONG-urilor, liderilor de opinie, care favorizează ideea dispariției Moldovei ca stat independent și suveran”, declară Roibu.

În această ordine de idei, Roibu consideră că, acum, este nevoie de o implicare mai activă a Serviciului de Informații și Securitate, a Ministerului Afacerilor Externe dar și a altor instituții centrale în sensul slăbirii efectelor acestor acțiuni anti-moldovenești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?