X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Declarație: "Revoluțiile colorate" sînt prerogativa Occidentului (VIDEO)

22 oct. 2020,, 16:00   Politică
5595 4

Occidentul este maestru în organizarea "revoluțiilor colorate" și ei au elaborate toate elementele, dar Moldova nu are nevoie de ele și nu toți reprezentanții ONG-urilor finanțate de occident sînt pregătite de o asemenea evoluție a evenimentelor.

Această opinie a fost exprimată de politologul Corneliu Ciurea, vorbind în cadrul emisiunii "Problema principală" cu Iulia Fiodorova pe NTV, informează eNews.

Comentînd declarația directorului Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, precum că Statele Unite ale Americii pregătesc o "revoluție colorată" după alegerile prezidențiale din Moldova, el a menționat că dl Narîșkin, făcînd o astfel de declarație, a îngroșat vopseaua, poate în mod justificat.


"Doar noi comentăm acest lucru de la începutul campaniei electorale. Ceea ce s-a întâmplat în Minsk, înțelegem că cineva undeva declanșează valul. Kîrgîzstan. Karabah. Totul face parte din zona de imprevizibilitate și instabilitate și, desigur, poate afecta Moldova. Și am vorbit despre asta tot timpul. În final, Serghei Lavrov și Serghei Narîșkin au dat unele informații concrete și și-au exprimat îngrijorarea. Deși revoluțiile colorate sînt prerogativa Occidentului, ei știu cum să le organizeze. Dar Rusia poate organiza altceva. Iar Occidentul este maestru în organizarea revoluțiilor colorate - ONG-uri, opoziția unită, ambasade, curatori, donatori, servicii speciale, tineri și rețele sociale obligatoriu. Toate acestea au fost deja elaborate. Problema este că Moldova nu are nevoie de toate acestea. Și toată lumea înțelege obiectiv acest lucru. Am vorbit cu reprezentanții unor ONG-uri, ei nu sînt pregătiți pentru o astfel de evoluție a evenimentelor. A lua bani și a-l critica pe Dodon este un lucru. Dar aici este altceva", a menționat Corneliu Ciurea.

Politologul a menționat că Serghei Narîșkin a abordat o problemă foarte importantă și există posibilitatea unui astfel de rezultat.

"Mai ales că Dodon poate cîștiga. Și al doilea moment este falsificarea alegerilor. Totul este deja pregătit, nerecunoașterea alegerilor din cauza unor momente foarte controversate, cum ar fi votarea transnistrenilor. Legea nu le interzice să voteze, iar noi nu putem controla ce se întîmplă acolo. Pericolul constă în faptul că cei care doresc să protesteze în orice situație au posibilitatea de a spune că alegerile sînt ilegale, să se lege de orice neajunsuri. În plus CC, care deseori decide ceva neclar", a spus Ciurea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?