Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Declarație: "PSRM, în calitate de opoziție, va controla acțiunile președintelui"

24 dec. 2020,, 18:10   Politică
9977 13

Partidul Socialiștilor din Moldova, în calitate de opoziție, va controla acțiunile noului președinte Maia Sandu și nu va părăsi țara pe care o iubește și pe care o susține.

Declarația a fost făcută pentru eNews de către deputatul PSRM Nicolae Pascaru, transmite Noi.md.

Comentînd demisia actualului Cabinet de Miniștri, el a menționat că orice guvern vine și pleacă, iar socialiștii știau că cabinetul lui Ion Chicu nu va dura mult timp. Dar deocamdată funcționează în regim obișnuit.

"Acesta este unul dintre cele mai de succes guverne, nu au existat întîrzieri de salarii, pensii și indemnizații. Fermierii au primit și continuă să primească compensații, și toate acestea în toiul pandemiei și secetei severe", a declarat Nicolae Pascaru.

El a menționat că caruselul politic a pornit și el este dirijat din exterior.


"Nu tuturor le plăcea ce făceam noi. Am adoptat legi rezonante, iar acum calea noastră este spre alegeri anticipate. Oponenții spun că și ei vor, dar eu cred că ei trișează. Dar cui să încredințezi țara? Dar și oamenii ar putea pur și simplu să nu meargă la secțiile de votare, și ce fa vi mai departe? Cel mai logic este desfășurarea alegerilor parlamentare în toamnă. Maia Sandu vrea mai repede, dar cum rămîne cu pandemia? Nimeni nu ne-a promis încă vaccinul", a spus deputatul PSRM.

El este convins că noul președinte nu vrea să-și asume responsabilitatea pentru țară.

"Sandu declară că va lupta cu corupția, dar ea însăși a fost în această schemă. Occidentul este împotriva legii privind întoarcerea miliardului. Desigur, și el a fost implicat în această înșelătorie. Dar cum îl va întoarce? Fondul de rezervă a fost scos din BNM și dat spre salvare băncilor. Cu cine să se lupte? Iar în piață strigă "jos" Guvernul. Ce urmează? Noi, în calitate de opoziție, vom controla acțiunile președintelui. Nu vom părăsi țara, o iubim și o susținem", a promis Nicolae Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?