X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Declarație: „Protestele în SUA nu vor influența situația în Moldova”

2 iun. 2020,, 21:00   Politică
3546 0

Protestele în masă care au loc în SUA nu vor afecta relațiile moldo-americane și nu vor influența situația în Moldova.

Opinia aparține analistului politic Anatol Țăranu și a fost exprimată pentru eNews în cadrul unei discuții axate pe ultimele evenimente în SUA.

Protestele în masă după asasinarea unui afroamerican de către polițiști au strîrnit reacții diverse din partea analiștilor și experților. Unii susțin că americanii au problemele lor și influența lor asupra politicii moldovenești ar putea să se atenueze. Alții consideră că nimic nu se va schimba.

„Există așa noțiune ca cursul politicii externe al țării și politica internă. Eu consider că evenimente în SUA nu vor influența nemijlocit relațiile moldo-americane și situația în Moldova. Totul va rămîne așa cum este. Va urma reacția unor politicieni ai noștri, nu mai mult”, a menționat Anatol Țăranu.

El a atenționat că în SUA astfel de proteste sînt frecvente, iar în acest caz oboseala a servit drept un detonator din cauza presiunii acumulate.


„Se simte nemulțumirea societății americane față de politica lui Trump. Dar vor face față, au mai avut astfel de evenimente înainte. Și noi avem un exemplu, protestele veteranilor noștri care spun că sunt și ei obosiți de acțiunile autorităților. Uneori, se pare că nemulțumirea poate degenera într-o altă fază. Dar sunt sigur că există și alte metode pașnice pentru a atinge revendicările”, a subliniat politologul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?