X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Declarație: Președintele nu trebuie să comenteze situația din Rusia

5 sep. 2020,, 16:30   Politică
3180 17

Președintele Igor Dodon consideră că șeful statului nu trebuie să comenteze evenimentele din alte țări. El a vorbit despre acest lucru vineri, în cadrul emisiunii "Președintele răspunde" pe rețelele de socializare.

Dodon a refuzat să răspundă la întrebările cum comentează el situația privind otrăvirea lui Alexei Navalnîi și dacă "nu și-a schimbat după aceasta atitudinea față de regimul de la Kremlin", transmite infotag.md

"Eu cred că președintele RM nu trebuie să comenteze situația din Rusia, Belarus sau Germania, unde se desfășoară și acțiuni de protest. Nu ce, nu avem problemele noastre?", a spus Dodon.

În același timp, el nu a fost de acord cu formularea întrebării privind "regimul de la Kremlin".

"Cred că este greșit să vorbim astfel. Rusia este partenerul nostru strategic, țara în care exportăm o mare parte din producția noastră agricolă. Înțeleg că cineva vrea să ne implice în jocuri geopolitice: vom muri de foame, dar nu vom coopera, pentru că acolo este un "regim". Așa pot vorbi cei care nu sînt responsabili pentru nimic. Iar noi sîntem responsabili de economie, de plata pensiilor și a salariilor. Și nu vom interveni în treburile altor țări. Și nu vrem ca alții să intervină în treburile interne ale Moldovei", a subliniat Dodon.


El a menționat că în ultimul timp "și țările Uniunii Europene sînt mult mai prudente față de asemenea declarații, față de introducerea sancțiunilor etc.".

"Politicienii pragmatici înțeleg că nu trebuie să exagereze cu sancțiunile care duc la înrăutățirea situației economice. Mai ales acum, în perioada crizei pandemice", a spus președintele.

El s-a declarat din nou pentru o politică externă echilibrată.

"Noi spunem același lucru și la Moscova, și la Bruxelles. Vom desfășura o politică externă echilibrată, bazată pe interesele naționale ale Moldovei", a subliniat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?