X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Declarație: „Plahotniucul colectiv” a rămas în Moldova

2 aug. 2019,, 18:30   Politică
4573 2

Evadarea din Moldova a atotputernicului oligarh, fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, nu înseamnă prăbușirea sistemului pe care acesta l-a creat.

Despre aceasta a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Moscova, analistul politic, directorul Institutului străinătăţii ruseşti, Serghei Panteleev.

„Există așa un fenomen precum „Plahotniucul colectiv”. Acesta este sistemul care a fost format în timpul lui Plahotniuc, al cărui flamură era el. Acest sistem a fost construit pe corupție, legături informale, clanuri. Acesta a rămas. Anume acest sistem de „Plahotniuc colectiv” ar putea fi interesat de întoarcerea sa. Și poate, într-o anumită situație, el (sistemul) nici nu va avea nevoie de fosta sa flamură, deoarece acest sistem îşi va desemna noi fruntaşi”, consideră expertul.

În opinia expertului, principalul obstacol în calea revenirii „Plahotniucului colectiv” la putere ar fi „consensul geopolitic” dintre Federația Rusă, UE și SUA, care s-a dezvoltat în jurul schimbării guvernării în Moldova. Politologul speră că în viitor această experiență va putea fi folosită în Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?