Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Declarație: Plahotniuc vrea să se răzbune pe cei care l-au înlăturat de la putere

15 mai. 2020,, 15:00   Politică
6445 4

Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc nu are ce face în Miami, el acolo nu se va încălzi pur și simplu la soare. El face totul pentru a se întoarce în țara noastră sau pentru a păstra fluxurile financiare existente, sau cel puțin pentru a se răzbuna pe cei care l-au înlăturat de la putere.

Această opinie a fost exprimată de șeful reprezentanței TASS în Moldova, Valerii Demidețki, în cadrul emisiunii "Glavnoe" cu Nina Dimoglo la postul de televiziune TVC 21, comentînd întrebarea care frămîntă publicului larg: cine se află în spatele plecării deputaților PD și care este rolul lui Plahotniuc în toate acestea, transmite enews.md.

"Trebuie să fii o persoană foarte naivă și să cunoști foarte prost politica Moldovei, ca să crezi că Plahotniuc a plecat la Miami și se va încălzi pur și simplu la soare. Știți, acolo nici oligarhii din fostul spațiu sovietic nu au ce căuta. Chiar și același Berezovski. În anii '90 în Rusia era foarte ușor să faci bani, să cumperi companii. Dar acolo astfel de lucruri nu merg. Și oamenii care au trecut prin perioada banditească sînt tratați cu dispreț", a spus Valeriu Demidețchi.

El este convins că Plahotniuc face totul pentru a se întoarce sau pentru a păstra fluxurile financiare existente, însă astăzi de ei se apropie Procuratura. Sau cel puțin va face totul pentru a se răzbuna pe cei care l-au înlăturat de la putere.

"Faptul că se află în Miami, în ciuda sancțiunilor declarate de Departamentul de stat, vorbește despre faptul că el va fi folosit de acei oameni la care se află astăzi. Toate aceste discuții despre principii, valori, din păcate, se vor termina la vară. Poate că după pandemie și criza economică, lumea va fi diferită, așa cum spune Chicu, dar deocamdată eu observ un lucru total diferit. Totuși, geopolitica joacă un rol important", consideră șeful reprezentanței TASS în Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?