X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Declarație: "Plahotniuc a fost membru al bandei lui Micu și era responsabil de "obșceak".

11 iun. 2021,, 13:35   Politică
6137 3

Fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a fost cîndva membru al grupului infracțional condus de hoțul de lege Micu și lui i-a fost încredințat "fondul comun".

O astfel de declarație răsunătoare în cadrul emisiunii "Puterea a patra" a făcut generalul Nicolae Alexei, care a condus anterior Departamentul pentru Combaterea Crimei Organizate și Corupției.

În grupul criminal erau 576 de bandiți. El era condus de Micu. Acesta este al doilea cel mai mare grup organizat din Moldova după banda lui Bulgar, din care făceau parte 582 de persoane", a spus Nicolae Alexei.

El a mai menționat că Micu l-a însărcinat pe Plahotniuc să gestioneze "banii comuni" ai bandei. Viitorul politician moldovean Plahotniuc a îndeplinit această funcție trei ani.

Nicolae Alexei a menționat că atunci cînd Plahotniuc s-a aflat la putere, el a organizat în administrația de stat în baza schemei criminale un sistem după standardele hoților - "положенцы" în toate raioanele și așa mai departe.


Amintim că Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, cînd guvernul condus de Pavel Filip și-a dat demisia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?