X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Declarație: Plahotniuc a cerut azil politic în Ucraina

11 dec. 2019,, 08:30   Politică
9244 5

Ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc, ar fi cerut azil în Ucraina, dar continuă să se afle pe teritoriul SUA.

Afirmația aparține liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, care a participat la emisiunea Cutia Neagră de la TV8, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Renato Usatîi afirmă că Vlad Plahotniuc ar fi cerut azil în Ucraina, așa cum țara nu extrădează cetățenii în Rusia, unde Plahotniuc figurează în mai multe dosare penale.

Solicitarea ar fi fost făcută cu mai mult timp în urmă. Totodată, declarăUsatîi, Vlad Plahotniuc nu poate părăsi în prezent SUA, unde se crede că s-ar afla, din motiv că aceasta ar putea genera anularea solicitării de azil pe teritoriul american. Mai mult, politicianul afirmă că Plahotniuc ar fi trăit într-o casă de lux în Miami, promițînd unui oligarh că o va cumpăra, promisiune pe care nu ar fi îndeplinit-o.

Știri.md amintește că Igor Dodon a afirmat că a primit date de la Serviciul de Informații și Securitate despre cele două persoane care ar fi primit a doua identitate în R. Moldova.


Una dintre ele este Vlad Plahotniuc, iar a doua nu este Serghei Iaralov, așa cum anunța anterior deputatul Chiril Moțpan.

Recent, Ambasadorul SUA în Moldova, Dereck Hogan, a declarat că nu știe unde se află în prezent fostul lider al PD, Vlad Plahotniuc, și nici nu poate confirma informațiile precum că acesta s-ar afla la Miami.

Totodată, oficialul american a mai spus că la moment, nu există nicio solicitare oficială de extrădare a lui Plahotniuc din partea autorităților de la Chișinău.

Vlad Plahotniuc a plecat din Republica Moldova aproximativ în ziua cînd Guvernul Filip și-a anunțat demisia. Plahotniuc a scris că „are nevoie de timp pentru a-și securiza familia”, însă nu a menționat țara în care se află.

Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție, după ce nu s-a prezentat la organul de urmărire penală în urma aplicării arestului preventiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?