X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Declarație: Partenerii occidentali și-au exprimat dezacordul cu schemele de traseism ale deputaților

20 mai. 2020,, 08:10   Politică
4070 0

Politicienii moldoveni, reprezentanți ai coaliției de guvernare din partea Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat, remarcă faptul că cei care au stat în spatele schemelor „furtului miliardului” își doresc destabilizarea situației în Parlament și în țară, în ansamblu, iar în acțiunile orientate spre distrugerea majorității parlamentare, care în prezent are doar 52 de deputați, ei recunosc „stilul” unei persoane din Miami.

Acest lucru a fost declarat de parlamentarii de la PSRM și PDM Vlad Batrîncea și Dumitru Diacov în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de pe postul NTV Moldova, informează vedomosti.md.

Potrivit deputatului socialist Vlad Batrîncea, „toate acestea denotă stilul unei persoane vestite în Moldova”. „Plahotniuc nu a plecat din politică. Anterior, acestea erau acțiuni deschise, acum ele sînt conduse din Miami. Stilul ne este familiar. Anterior am tratat cu ironie faptul că deputații au fost cumpărați și au trecut în PDM, acum ei pleacă de acolo”, a spus Vlad Batrîncea.

Potrivit acestuia, este clar că traseismul deputaților are ca obiectiv asigurarea destrămării actualei majorități parlamentare. Procuratura a început să funcționeze, drept urmare a apărut așa-numita „opoziție” care încearcă să reunească pe toți cei care sînt împotriva aflării adevărului despre furtul miliardului și concesionarea Aeroportului.

„Opoziția” înțelege cine a participat la elaborarea acestor scheme. Prin urmare, singura soluție pentru ea este distrugerea majorității parlamentare și blocarea acțiunilor legale ale organelor de stat, precum și provocarea instabilității politice”.


"„Influența externă a lui Plahotniuc este palpabilă”, a declarat, la rîndul său, președintele de onoare al PD Dumitru Diacov.

„Există cei care sînt în contact permanent cu el și, evident, au ajuns la concluzia că acțiunile lor sînt singura cale de a forma un grup loial lui. Chiar și din spațiu astăzi puteți menține legătura”, a spus Dumitru Diacov.

Reflectînd asupra întrebării ce au în comun deputații care au părăsit PD, de care sfori sînt trași, el a spus că „totul se întîmplă sub mare presiune”.
„Am spus deja că listele deputaților nu au fost elaborate de Diacov sau Filip, acest lucru a fost făcut de Plahotniuc. Evident, cei care au părăsit PD, au avut unele angajamente”, a spus el.

Dumitru Diacov a amintit că două facțiuni din Parlament - PAS și Platforma DA - și-au creat imaginea și au obținut mandate pe retorica anticorupție, iar acum se pune întrebarea: cum vor reacționa ele la faptul că traseismul deputaților în Parlament poate duce la apariția unor noi grupuri de deputați și acestea vor propune partidelor de opoziție să soluționeze problemele împreună?

Potrivit lui Diacov, „partenerii occidentali urmăresc mișcările deputaților în Parlament”, iar cei cu care el s-a întîlnit „și-au exprimat dezacordul cu schemele de traseism ale deputaților, despre care se vorbește în societate și despre componenta de corupție a acestor scheme. Ambasadorii insistă pe consolidarea acțiunilor pentru dezvăluirea furtului miliardului

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?