Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Declarație: "Nu este exclus că după alegeri vor începe proteste în Moldova"

2 iun. 2021,, 13:15   Politică
3950 13

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu a semnat mai multe legi care sînt foarte importante pentru țară. Exportul mărfurilor noastre în Rusia ar putea fi, de asemenea, blocat din cauza politicii de scurtă perspectivă a președintelui. Vom rămîne fără piața a sute de mii de tone de mere. Și la Guvernul vor veni nu doar tractoriști, ci sute de fermieri cu camioane cu mere.

Aceasta este opinia liderului PSRM, Igor Dodon, pe care a exprimat-o în cadrul emisiunii "Interviu exclusiv" cu Nina Dimoglo la Ren-TV, relatează eNews.

"În 2015 a fost furat miliardul și au început protestele. Despre furtul am vorbit cînd eram deputat în Parlament. Și la inițiativa mea a fost creată atunci prima comisie parlamentară de anchetă. În același an am propus un proiect de lege prin care miliardul să nu fie pus pe umerii cetățenilor. Noi în fiecare an trebuie să returnăm din buget cîte 700-800 milioane de lei. Adică, aceste fonduri ar putea merge spre creșterea salariilor, pensiilor, drumurilor și alimentarea cu apă, dar ei merg la Banca Națională. Am propus să anulăm această lege și să lăsăm Banca Națională să se clarifice singură. Las să ia un oarecare procent din sistemul bancar, acestea sînt riscurile lor, de ce noi ar trebui să plătim pentru asta?”.

- FMI nu ne spune să facem asta.

"Da. Cînd am propus această lege, cei de dreapta nu a susținut-o, iar Maia Sandu nu a semnat-o. Iată populismul actualilor noștri conducători. Cred că oamenii înțeleg toate acestea. De aceea noi vom continua să insistăm asupra tuturor acestor legi și vom face tot posibilul ca acestea să fie adoptate. Promit. Dacă nu vor dori să semneze, eu nu exclud că după alegeri vor fi organizate proteste de partidele nu de dreapta. Oamenii vor ieși. De asemenea Maia Sandu va încerca să crească vîrsta de pensionare, iar exportul mărfurilor noastre în Rusia va fi blocat din cauza politicii de scurtă perspectivă a președintelui. Și vom rămîne fără o piață pentru sute de mii de tone de mere și vor veni nu numai tractoriștii, ci și sute de fermieri cu camioane cu mere. Au primit funcția de președinte, dar el nu decide prea multe fără guvern și parlament. Am fost în această situație și înțeleg ce înseamnă asta. De ce a fost dizolvat parlamentul? Ei speră să obțină controlul asupra guvernului și parlamentului. Dacă se va întîmpla acest lucru, toate aceste riscuri sînt reale", a spus Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?