X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Declarație: Năstase ar fi încercat să preia schemele lui Plahotniuc

3 dec. 2019,, 09:00   Politică
4328 2

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, ar fi încercat să preia schemele lui Plahotniuc și ar fi tolerat acțiuni de contrabandă în perioada în care se afla la conducerea Ministerului de Interne. Acuzațiile au fost lansate de președintele Igor Dodon în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, scrie Noi.md.

Președintele neagă faptul că informațiile au fost furnizate de Serviciul de Informați și Securitate, dar spune că ar exista și imagini video care atestă ilegalitățile comise de Năstase.

„A încercat să preia schemele lui Plahotniuc și despre asta știe jumătate de oraș și oamenii de afaceri cu care el a comunicat direct și alții. Ar fi și video în care el lua bani. Eu nu am văzut, dar mi-au povestit. Poate sînt. I-am spus despre asta personal Maiei Sandu că sînt probleme, că sînt semnale ce se întîmplă la MAI, în contrabandă. I-am spus să fie atentă. Știu despre asta și ambasadorii. Nu eu i-am informat. Năstase este cea mai mare dezamăgire a partenerilor noștri din Vest. Ei au înțeles cînd a ajuns la putere și și-a arătat adevărata fața”, a declarat Dodon.

Șeful statului este gata să răspundă și în instanța de judecată pentru aceste acuzații, dacă Năstase se va adresa magistraților.

Andrei Năstase nu a oferit deocamdată o reacție la cele spuse de președinte. În ultima perioadă, politicianul nu a mai apărut în spațiul public, iar membrii partidului său au declarat că acesta se află într-o deplasare peste hotare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?