Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Declarație: Morari ar trebui să plece din viața politică și publică

5 oct. 2021,, 09:51   Politică
4078 10

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, „este un personaj care trebuie să plece din viața politică și publică”. Declarația a fost făcută aseară, de către ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, la o emisiune de la ProTV.

„Dacă Procuratura are dovezi concludente pe acest personaj ar trebui să iasă să vorbească despre aceste probe și să îi intenteze dosare, să meargă în justiției, să fie condamnat dacă este pasibil de astfel de lucruri”, a adăugat acesta, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.info.

„Din păcate eu nu am reușit să văd declarațiile domnului Stoianoglo, dar din ce am văzut în presă mi s-a părut total neadecvat pentru un Procuror General să se ocupe cu așa ceva ori sînt lucruri mult mai importante care trebuie să le facă dumnealui.

În perioada care o menționează, eu dețineam funcția de secretar general al Guvernului. Vreau să-l informez pe domnul Stoianoglo că toate scrisorile care vin la Guvern, în mod special adresate prim-ministrului sau Cancelariei de Stat, vin pe masa secretarului general al Guvernului.

Așa cu titlu de informație, primeam pe zi cred că 100-200 de scrisori. Acum îmi vine greu să îmi aduc aminte, dar nu exclud faptul că a existat o astfel de scrisoare, dar era normal ca noi, ca Guvern, să facem tot posibil ca să identificăm toate riscurile posibile referitor la candidații la acest concurs și nu doar la acesta, pentru că noi atunci am inclus și anumite prevederi ce țin de integritate, stilul de viață, în toate concursurile pe care le făceam.


Mie mi se pare că declarațiile care le-a făcut domnul Procuror General sînt total neadecvate”, a declarat Spînu.

Totodată, a spus că „nu ține minte să fie solicitate informații de la Viorel Morari pe anumite personaje implicate în Procuratură”.

„Nu știu cum este văzut de echipa PAS, pot să vă spun cum îl văd eu. Deci este un personaj care trebuie să plece din viața politică și publică.

Este un personaj care a deținut o funcție importantă în perioada regimului Plahotniuc și cred că acest personaj trebuie să fie exclus din orice tip de discuții la nivel politic, public sau de orice alt tip.

Dacă Procuratura are dovezi concludente pe acest personaj ar trebui să iasă să vorbească despre aceste probe și să îi intenteze dosare, să meargă în justiției, să fie condamnat dacă este pasibil de astfel de lucruri”, a adăugat Spînu.

Procurorul General a spus ieri „că la 4 noiembrie 2019, în perioada desfășurării Concursului pentru selectarea candidaților la funcția de Procuror General, în corespondența sa cu Vladimir Gavriliță, Viorel Morari îi expediază un proiect de scrisoare pentru discreditarea unuia dintre candidați la funcția de Procuror General – Veaceslav Soltan.

După recepționarea respectivului proiect de scrisoare, Vladimir Gavriliță îi sugerează anumite modificări în text pentru ca argumentele să fie mai plauzibile.

Recomandările sugerate de Gavriliță sînt introduse de către șeful Procuraturii Anticorupție în textul scrisorii, iar documentul final - transmis pe numele secretarului general al Guvernului, Andrei Spînu, prin intermediul șoferului șefului PA”.

Procurorul General a susținut ieri un briefing de presă, în care a făcut publice secvențe din corespondența lui Morari cu mai mulți reprezentanți ai societății civile, dar și cu Vladimir Gavriliță, consilierul Maiei Sandu, din perioada cînd era șefă a Guvernului.

Potrivit Procurorului General, fostul șef al Procuraturii Anticorupție i-ar fi sugerat consilierului Maiei Sandu din perioada cînd era prim-ministru, Vladimir Gavriliță, cum să paseze „toată vina pentru eliberarea lui Filat” pe PSRM, în decembrie 2019.

Șeful PG a afirmat și că Viorel Morari, a consultat guvernarea PAS din 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?