X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Declarație: Moldova nu a avut suficientă înțelepciune să spună UE: "Haideți să nu mînăm caii!"

6 feb. 2019,, 11:30   Politică
3256 10

Republica Moldova a devenit ostatica sciziunii și a unui proiect absolut negîndit al Parteneriatului Estic, cînd Uniunea Europeană "a condus caii", promovînd semnarea acordurilor de asociere cu șase țări din fosta Uniune Sovietică, însă Rusia le-a răspuns clar acestor șase țări, punîndu-le să aleagă ”sau-sau”.


Acest punct de vedere a fost exprimat de șeful reprezentanței TASS în Moldova, Valerii Demidetsky, care a vorbit în cadrul emisiunii "Principala întrebare cu Iulia Feodorova pe NTV-Moldova", transmite Noi.md.

"În Uniunea Europeană "s-a mînat prea repede caii" în relațiile cu cele șase țări din Parteneriatul estic, crezîndu-se că ele toate ar trebui să semneze acorduri cu UE. În același timp, la rîndul său, a jucat în același mod și Rusia, care, de asemenea, "a condus caii". Astfel aceste șase țări din Parteneriatul Estic au fost puse în fața celei mai prostești alegeri: "sau - sau", a declarat Valerii Demidetsky.

În opinia sa, ar fi fost posibil ca aceste țări să fie puse să aleagă: "și - și".

"În rezultat, politicienii noștri, spre deosebire de Lukașenko, Aliyev și armenii, pur și simplu n-au avut înțelepciunea să spună:" Băieți! Haideți să nu mînăm caii! La noi acest regim fără vize pentru călătoriile în Uniunea Europeană a umbrit ochii tuturor", a subliniat șeful reprezentanței TASS în Moldova.


La rîndul său, fostul viceprim-ministru, fostul ministru al Economiei, Alexandru Muravschi, a remarcat că Partidul Socialiștilor din Moldova spune că este necesar să fii prieten cu toată lumea, atît cu Estul, cît și cu Vestul. Însă în programul socialiștilor există un scop pentru Moldova de a adera la Comunitatea Economică Eurasiatică, și politica președintelui Igor Dodon confirmă acest lucru.

"Și aici apare întrebarea. Aderarea la Uniunea vamală - Comunitate economică eurasiatică - este incompatibilă cu acordul de asociere și de liber schimb cu UE. Va merge Moldova atît de departe încît va începe să strice relațiile cu europenii și vom avea probleme de cealaltă parte sau vom păstra rolul de observator, păstrînd dezvoltarea relațiilor comerciale și economice pentru a nu trece hotarul acestei apartenențe?", a declarat Alexandru Muravschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?