X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Declarație: Moldova este obosită și de revoluții, și de revoluționarii de buzunar

26 noi. 2019,, 14:30   Politică
4390 1

În Moldova există șanse pentru proteste, dar pentru revoluție - nu, deoarece oamenii au obosit și de revoluții, și de revoluționarii de buzunar.

O astfel de opinie a fost exprimată de parlamentarul Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, care a comentat pe pagina sa socială zvonurile despre un posibil Maidan în Moldova, în lumina recentelor evenimente politice din țară, transmite Noi.md.

El a menționat că astăzi în Moldova se vorbește mult despre un posibil Maidan și, de obicei, sînt prezentate următoarele motive:

1) Blocul ACUM a pierdut puterea. Occidentul nu va ierta acest lucru. Rusia nu va putea ajuta.

2) În nicio țară în care există un acord de asociere, fie acesta și Georgia sau Ucraina, nu există politicieni pro-ruși.


3) Orice credit de la Federația Rusă sau China - irită foarte mult SUA și UE. Z. Greceanîi a semnat în 2009 un memorandum cu China pentru 1 miliard de dolari. De asemenea, și Rusia a oferit 500 de milioane de dolari! Iar după cîteva luni am avut 7 aprilie. Astăzi, guvernul Chicu face același lucru...

4) Orice intensificare a contradicțiilor FR-SUA duce imediat la revoluții în țările CSI și la stabilirea unor regimuri de marionete. Contradicțiile cresc privind Nord Stream-2, Siria, Bolivia, Venezuela, vînzările sistemului S400 în Turcia etc.

De asemenea, se vorbește despre o combinație de factori care vor provoaca un Maidan:

1) Criza economică. Nu există bani. Datorii uriașe. O explozie este inevitabilă.

2) Oamenii sînt înfuriați din cauza demisiei lui Sandu!

3) Blocul ACUM vrea să revină la putere cu orice preț. PCRM și Partidul Nostru a lui Usatîi vor să ajungă în parlament. PDM vrea să revină la putere, pentru a scăpa de imaginea de mafioți. Pentru ei toți, Maidanul este calea cea mai bună și cea mai scurtă.

Cu toate acestea, după cum a subliniat Bogdan Țîrdea, totul nu este chiar așa.

„1) Astăzi nu există o UNUTATE în cel mai vestic bloc. A avut loc o fisură între SUA și UE, dar și în interiorul UE. Germania construiește Nord Stream-2 împreună cu Federația Rusă, Ungaria construiește unități de energie nucleară, Serbia semnează un acord privind FTA cu EAEU. Dar și Statele Unite cooperează cu Federația Rusă în multe domenii.

2) SUA și UE nu sînt cointeresate în destabilizarea situației în regiune. Ei s-au blocat în problemele privind Ucraina. Iar în SUA sînt alegerile prezidențiale. Ei nu au timp pentru asta.

3) În ceea ce privește creditele – însăși țările UE au început să ia credite din China. Rusia și China sînt cei mai mari deținători de valori mobiliare americane.

4) Occidentul are multe pîrghii de control și influență asupra Republicii Moldova. Vor organiza o revoluție - pot pierde totul.

5) Influența Rusiei în RM crește rapid. Rusia nu l-a iertat pe Voronin pentru planul Kozak. Prin urmare, în aprilie 2009 au fost declarații, dar nimeni nu a apărat în mod deosebit. În I. Dodon există o mare încredere. Și sprijinul, după cum vedem, este, de asemenea, serios. Iar Dodon este mult mai hotărît decît Voronin.

6) Creșterea PIB-ului cu 3-4%. În buget bani sînt. Investitorii din China și Federația Rusă sînt pregătiți pentru proiecte serioase!

7) Nici un sondaj nu arată o creștere a dispoziției pentru protest. Mai degrabă, invers. Oamenii s-au săturat de alegeri interminabile, proteste. 60% dintre cetățeni nu au venit la alegerile locale! Oamenii doresc o stabilitate.

8) ACUM nu va protesta cu PDM și cu Partidul Șor. Acest lucru va determina respinge în rîndul celor de dreapta. Cu Usatîi - Sandu nu va ieși din dezgust. Cu PCRM – cu atît mai mult. Acesta este un cadavru.

De fapt, șanse pentru proteste există, dar pentru revoluție - nu. Oamenii s-au săturat și de revoluții, și de revoluționarii de buzunar", a declarat parlamentarul PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?