COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7603

Declarație: "Moldova are nevoie de un dialog constructiv cu Rusia"

15 iul. 11:30   Politică
1789 5

Rusia și Moldova au nevoie de un dialog constructiv. Despre acest lucru a declarat fostul președinte al Republicii Moldova, copreședintele blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Igor Dodon, în emisia postului de televiziune NTV Moldova.

"I-aș sfătui pe cei de dreapta ca în relațiile cu Federația Rusă "să nu taie din umăr". Sper că cei de dreapta nu vor fi obligați să plătească politic pentru ajutorul Occidentului în viitorul apropiat – să închidă canalele rusești, să se alăture sancțiunilor împotriva Rusiei, să facă ceva în Transnistria", a spus Dodon, relatează gazeta.ru

În discursul său, fostul președinte subliniază că țara are nevoie de o politică externă echilibrată care să permită menținerea relațiilor cu toți partenerii.

La 11 iulie, în Republica Moldova au avut loc alegeri parlamentare anticipate — în cursă au participat în total 20 de partide, două blocuri și un candidat independent. Deputații au fost aleși pentru o perioadă de patru ani.

După procesarea a 100% din procesele-verbale de la secțiile de votare, Partidul Acțiune și Solidaritate pro-prezidențial a devenit lider în alegerile anticipate din țară, acumulînd 52,80% din voturi.


Moscova, la rîndul său, și-a confirmat disponibilitatea de a coopera cu noul guvern și parlament a Republicii Moldova. Potrivit reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, Rusia mizează pe implementarea consecventă a acordurilor în vigoare între țări.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽