Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Declarație: "Moldova are nevoie de credite atît din partea UE, cît și din partea Federației Ruse"

4 iun. 2020,, 16:15   Politică
3714 2

Pentru realizarea programelor de susținere a businessului și a populației țării, guvernul Republicii Moldova are nevoie de credite atît din partea Uniunii Europene, cît și din partea Rusiei.

Declarația a fost făcută de deputatul în parlamentul Republicii Moldova din partea partidului "Acțiunea și dreptate" (PAS), Vladimir Bolea, comentînd pentru eNews afirmația unui alt deputat din opoziție, din grupul Pro Moldоva, Vladimir Cebotari, care a declarat că Moldova are nevoie de creditul rusesc, și autoritățile statului trebuie să întreprindă tot ce este necesar, pentru a nu discredita relațiile cu Federația Rusă, transmite Noi.md.

"Contractul privind Creditul rusesc în baza deciziei CC a fost pur și simplu returnat pentru perfecționare. Și eu nu văd cum acest lucru discreditează Rusia. Critica a fost în adresa părții moldovenești", a menționat Vladimir Bolea.

El a amintit că economia Moldovei trece printr-o criză economică prelungită, care în acest an s-a intensificat în urma pandemiei și secetei.

"Reieșind din această situație, guvernul are nevoie de credite pentru a realiza programe de susținere a businessului și a populației țării. Și aici vorbim despre posibilele mijloace din memorandumul cu UE și creditul cu Rusia", a declarat deputatul PAS.


El nu a fost de acord cu opinia că grupul Pro Moldova, prin noua sa declarație privind necesitatea obținerii creditului rusesc, încearcă să atragă de partea sa.

"Nu cred. Acțiunile politice și electorale ale deputaților din fracțiunea Pro Moldova se adresează tuturor alegătorilor din țară, inclusiv celor vorbitori de limbă rusă. Eu personal nu împart pe nimeni și niciodată după criterii lingvistice și etnice", a spus Vladimir Bolea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?