TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Declarație: Mitul luptei anticorupție a Maiei Sandu a fost spulberat

Deputatul socialist Nicolae Pascaru este de părere că retorica anticorupție promovată de președintele Maia Sandu nu corespunde realității, în contextul asupra mai multor consilieri din echipa sa planează suspiciuni de corupție.

Parlamentarul este de părere că aceste scandaluri i-ar putea juca festa șefei statului și va duce la pierderea încrederii alegătorilor, transmite Noi.md.

„Dna Sandu vorbește despre corupție, dar anume în cercurile de la Președinție sînt persoane implicate în scheme de corupție: Andrei Spînu, consilierul cu venituri obținute prin companii off-shore, care a fost și în echipa lui Filat; Veaceslav Negruța care a adus prejudicii de 400 de mii de euro țării; dipoma falsă a dnei Nemerenco. Dna Sandu încearcă să se impună ca simbol al luptei anticorupție, dar în spatele ei stă scandalul cu autobuzele școlare, cu camerele video, semnăturile puse pe tot felul de hotărîri controversate ale guvernelor anterioare. Ea încearcă să se compare cu Laura Codruța Kovesi, fosta șefă DNA din România, dar există mari diferențe ce țin de integritate”, a relatat Pascaru.

Deputatul a numit drept populist discursul privind lupta anticorupție al președintelui, atît timp cît nu se văd acțiuni concrete.

„Privitor la ajutorul europenilor și vizita la Bruxelles, nu cred că europenii sînt atît de bucuroși aflînd din presă despre toate aceste scandaluri. Prin urmare, ne întrebăm cine poate să vină la guvern cînd dna președintă nu poate să adune o echipă de consilieri integri? Așa că mitul luptei anticorupție a dnei președinte a fost spulberat. Probabil aceasta și va fi un motiv să nu înaiteze un candidat la funcția de prim-ministru. Dna președinte riscă să piardă încrederea cetățenilor și să provoace dezamăgirea oamenilor. Inacțiunea ei îi face pe oaneni să gîndească, să-și pună întrebări că nu lucrează, dar mimează o activitate. În loc să facă ceva real, se aruncă cu discursuri populiste despre corupție”, a mai menționat Nicolae Pascaru.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load