Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Declarație: Membrii PDM, șantajați să părăsească partidul

10 dec. 2020,, 09:23   Politică
4425 0

Practic zilnic, actualii membri ai Partidului Democrat din R. Moldova sînt șantajați să părăsească formațiunea, lucru numit de Alexandru Jizdan „criminalitate organizată politică”.

Ex-ministrul Afacerilor Interne spune că, țara noastră trăiește vremurile din anii '90, cînd s-a confruntat cu cea mai complicată formă a criminalității, dirijată de așa-numiții „hoți în lege”.

„În vîrful piramidei se afla un "hoț în lege", iar mai jos, așa numiții "supraveghetori", "soldați" și toți ei erau concentrați pe acumularea în visteria criminală (общяк) a cîtor mai mulți bani, iar crimele săvîrșite de aceștia, le mai țin minte mulți oameni de afaceri, care și-au trăit cele mai grele momente ale vieții lor .

Acest flagel a fost combătut cu multă voință politică, cu polițiști decedați, atacați de grupările criminale și cu oameni simpli, care au avut curajul să colaboreze cu oamenii legii împotriva mafiei”, scrie Jizdan pe pagina sa de Facebook.

Jizdan, care este membru PDM, spune că unii „criminali politici”șantajează oamenii să părăsească partidul din care face parte și el, spunîndu-le că dacă nu vor pleca, își vor pierde funcțiile.


„Sînt multe exemple de acest fel, iar cele mai recente țin de Drochia și Edineț. Îi atenționez pe Nichiforciuc și Vîlcu, aceste acțiuni pot fi calificate ca infracțiune, art. 189 Cod Penal, iar într-o zi, cînd "hoțul în lege politic" va pleca, voi veți răspunde. Neapărat!”, a conchis Alexandru Jizdan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?