Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Declarație: "Maia Sandu nu se ocupă de problemele interne ale țării"

13 ian. 2021,, 11:50   Politică
7548 12

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu nu se ocupă de problemele interne ale țării, ea nu vrea să-și asume responsabilitatea pentru lansarea alegerilor anticipate sau desemnarea unui guvern absolut funcțional, și îi pasă mai mult de promovarea imaginii sale și emite semnale partenerilor occidentali, inclusiv prin acțiunile sale în cadrul vizitei oficiale în Ucraina.

Opinia aparține deputatului PSRM, Gaik Vartanean, exprimată pentru eNews, comentînd vizita oficială a Maiei Sandu la Kyiv, unde au avut discuții cu Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky. Maia Sandu a participat la depunerea de flori la Memorialul victimelor Holodomorului și la ceremonia de comemorare a victimelor de pe Maidan "Cei o sută de eroi ajunși la ceruri", relatează Noi.md.

"În activitatea oricărui politician, în special de acest nivel, trebuie să facem deosebirea între aspectele de imagine și semnalele care sînt transmise partenerilor externi. Precum și acțiunile ce vizează soluționarea celor mai importante probleme ale cetățenilor țării în interesul țării. Holodomorul, "Cei o sută de eroi ajunși la ceruri" și declarații despre "Crimeea ucraineană" - este vorba despre imagine și semnalele pe care Sandu le trimite partenerilor săi occidentali", a spus Gaik Vartanean.

Deputatul PSRM a atras atenția asupra faptului că în timpul negocierilor de la Kyiv s-a discutat și despre construcția centralelor hidroelectrice pe Nistru.

"Aceasta este deja securitatea națională a Moldovei. Vreau să amintesc că autoritățile anterioare ale Moldovei și Ucrainei au convenit că nu poate fi vorba despre nicio construcție pînă nu se va efectua o expertiză tehnică, care trebuie să se desfășoare cu sprijinul UE", a spus Gaik Vartanean.


El consideră că cea mai principală și mai importantă problemă pe care președintele și echipa sa o ignoră deocamdată, este lipsa unui Guvern funcțional în Moldova.

"Deja au trecut aproape două săptămîni, de cînd Sandu ar fi putut să înainteze un prim-ministru și să apropie alegerile parlamentare anticipate, pentru care pledează toate forțele politice. Dar, în loc să se ocupe de problemele interne ale țării, Sandu a aruncat Curții solicitări semiabsurde privind inventarea unor norme și articole inexistente ale Constituției. Iar acum a plecat și la Kiev să stabilească legături cu vecinul nostru din Est", a menționat deputatul PSRM.
În același timp, el a reamintit că Ucraina trece printr-o perioadă deloc ușoară. Zelensky se află în conflict direct cu președintele CC, are probleme cu conducerea propriii fracțiuni în Radă, precum și cu protestele stradale împotriva majorării tarifelor la serviciile comunale.

"Pe acest fundal la el vine președintele țării vecine. Președintele nu dorește să-și asume nici responsabilitatea de a lansa alegeri anticipate sau de a numi un guvern complet funcțional. Iată în așa circumstanțe a avut loc întîlnirea", a conchis interlocutorul nostru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?