Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Declarație: „Mai bine să avem 28 de ani de negocieri pașnice decît 28 de ani de război”

20 noi. 2020,, 16:50   Politică
7537 14

Mai bine să avem 28 de ani de negocieri pașnice decît 28 de ani de război.

Astfel a comentat politologul Bogdan Țîrdea, deputat în Parlament din partea Partidului Socialiștilor din Moldova, declarația noului președinte ales al țării, Maia Sandu, potrivit căreia varianta de soluționare blîndă a conflictului transnistrean nu a dus la nimic în cei 28 de ani de negocieri.

„Și iată un nou interviu cu Sandu pentru Ukrainska Pravda în limba engleză. Ingenios, desigur.

Sandu a spus că varianta de soluționare blîndă a conflictului transnistrean nu a dus nicăieri. 28 de ani de negocieri, iar carul nu s-a mișcat din loc!

Cităm: „Moldova a ales o abordare blîndă. Am recunoscut că Transnistria face parte din formatul de negocieri, am oferit businessului local același regim comercial pe care îl au producătorii noștri - în special, dreptul la export liber în UE, în temeiul Acordului de asociere. Am semnat peste 300 de documente pentru soluționarea conflictului. Dar, în ciuda tuturor acestor pași, deocamdată batem pasul pe loc. Ucraina ar putea lua în considerare experiența noastră în acțiunile sale pe Donbass”.


Acum cîteva întrebări:

1. Sandu preferă varianta dură? Și ce înseamnă asta: Război? Blocadă? Sancțiuni?
2. Preferă Sandu varianta de la Donbass soluționării conflictului? Și la ce a dus? 50 mii uciși și riscul de a pierde Donbassul!
3. Sandu dă vina indirect pe Rusia. Este aceasta o politică externă echilibrată? Nu prea repede Sandu a renunțat la propriul program?
Și ultimul lucru. Sînt convins că este mai bine să avem 28 de ani de negocieri pașnice decît 28 de ani de război. Sau nu sînteți de acord?

Am avertizat cetățenii cu privire la riscuri.

Nu am fost auziți... ”, a scris Bogdan Țîrdea pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?