X 
Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

Declarație: Lista PAS indică faptul că se merge foarte mult pe scenariul ucrainean

18 mai. 2021,, 10:35   Politică
7783 8

Lista candidaților PAS pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie are foarte puțini profesioniști, iar restul sînt doar niște „mîini ridicate”. De această părere este politologul Dionis Cenușă, care a făcut o analiză a echipei PAS.

„Cîți specialiști în bună guvernare, politici anticorupție etc. se regăsesc pe listă? A vrea să combată corupția depinde de acțiuni, pe care trebuie să le sugereze parlamentarii/în Parlament. – Cîți specialiști în integrare europeană/afaceri europene (în special pe sectoare) au fost incluși pe listă? În UE nu se integrează cu ochii închiși, ci în cunoștință de cauză”, scrie Cenușă pe Facebook.

Cenușă a subliniat că „lista PAS anunță riscul unui nucleu mic de legiuitori, restul ar putea să aibă rolul de „mîini ridicate”.

„Dacă, ipotetic, PAS reușește să fie majoritar, atunci cei din frunte vor emigra în guvern, atunci nucleul din Parlament va fi și mai mic, iar centrul puterii se va muta spre Președinție”, a mai spus expertul.

Analistul politic a declarant că lista PAS indică faptul că se merge foarte mult pe scenariul ucrainean, unde Zelensky a cîștigat prezidențialele, după care și-a adus partidul nou-creat în Parlament. „Aici avem o problemă și o particularitate: – majoritatea lui Zelensky este alcătuită preponderent din „mîini ridicate”, cu un rol tehnic de a vota ce li se aruncă de sus și pregătire foarte slabă; – Ucraina este republică semi-prezidențială, iar Moldova este parlamentară (cu alegeri directe ale Președintelui)”, a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?