Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Declarație: La această comedie românească trebuie să reacționăm dur

28 iul. 2018,, 13:24   Politică
5837 20

„Dreptul poporului român la reunificare pașnică” – o astfel de dispoziție ar putea fi inclusă în Constituția României, transmite mass-media din România.

Inițiativa de a modifica Legea fundamentală, care a primit deja avizul pozitiv al legislativului țării vecine, a propus așa-numita Alianța pentru Centenar.

Preambulul la Constituție propus de organizație are următorul conținut: „Conștienți că fiii și nepoții noștri trebuie să se bucure de un viitor de libertate și avuție, de șansele de împlinire pe care generațiile noastre nu le-au avut, într-un stat unificat, democratic, european și prosper, hotărâți să edificăm procesul de dezvoltare și afirmare a națiunii române, în concordanță cu istoria poporului nostru, cu normele de morală și de drept internațional în vigoare, prin reîntregirea neamului românesc pe cale pașnică, liber consimțită, fără niciun amestec din afară, pentru a munci împreună la realizarea și mulțumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate, adoptăm prezenta Constituție.”

De fapt, despre unificarea cu Moldova nu se spune niciun cuvînt, dar pentru aceasta se creează premise. Acest lucru este menționat de susținătorii unificării republicii cu România.

Dar dacă pentru unioniști o posibilă schimbare a Constituției române este o sărbătoare, atunci, în Moldova, mulți au primit această veste cu precauție, eufemistic vorbind.


„Aceasta este o nouă comedie românească, a declarat Nicolae Pascaru, președintele Mișcării «Voievod», pentru «Komsomolka». Ea încalcă unele acorduri și convenții internaționale. Astfel de inițiative sînt pregătite de oameni iresponsabili. Românii au pretins mereu terenurile moldovenești, dar acest lucru e peste puterile lor. România este o țară slabă, care rămîne fără oameni. Pe teritoriul ei există mari probleme interne. Și Bucureștiul, pentru a scăpa de ele, „le aruncă“ pe capul altora. Acolo se vorbește despre „reunirea pământurilor românești“, dar aceasta este o utopie românească, pentru a-și reține teritoriile. Nimeni nu va permite unirea, această idee este diagnosticul politicienilor români! Ei încearcă răbdarea Moldovei. La astfel de inițiative trebuie să reacționăm dur!”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?