Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Declarație: Kroll 1 și Kroll 2 conțin simple impresii și presupuneri

31 iul. 2018,, 18:19   Politică
3792 4

Un raport realizat de compania Quintel Intelligence și de avocatul britanic James Ramsden relevă faptul că ”Rapoartele Kroll 1 și Kroll 2 referitor la frauda bancară din Republica Moldova nu conțin argumente și dovezi, ci simple impresii și presupuneri care sînt prezentate ca adevărul absolut”.

Subiectul a fost discutat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă cu participarea avocatului britanic James Ramsden, care îi reprezintă interesele controversatului om de afaceri Ilan Șor, reprezentantul Quintel Intelligence, Nicholas Connon.

Avocatul James Ramsden a declarat că ”rapoartele Kroll 1 și Kroll2 nu conțin decît afirmații neîntemeiate, or acestea nu sînt confirmate de o analiză obiectivă a faptelor. Rapoartele Kroll nu încearcă să analizeze datele și dovezile că înainte de 2013 BEM a fost deținută de stat și a fost controlată de Vlad Filat”.

Potrivit declarațiilor avocatului, ”rapoartele au fost citate ca o concluzie bazată pe dovezi, ceea ce nu corespunde adevărului și, respectiv, acestea nu merită recunoașterea pe care au obținut-o în Republica Moldova”.

Apărătorul lui Ilan Șor mai spune că Banca Națională ar promova propria narațiune drept dovadă sau fapt, ea fiind ”ultimul regulator, sub privirile căreia BEM s-a prăbușit, ducînd la frauda la nivel național”.


”Banca Națională a Moldovei nu trebuie să mai aibă permisiunea de a-și promova propria narațiune drept dovadă sau fapt, ea a fost regulatorul final, sub monitorizarea căreia BEM s-a prăbușit, ducînd la frauda la nivel național. BNM are dreptul să lupte pentru propriul interes și să argumenteze motivul pentru care nu este culpabilă. Dar ce nu poate face este să permită publicarea de materiale sub forma rapoartelor Kroll 1 și Kroll 2, care le-a prezentat publicului în calitate de evaluare obiectivă, bazate pe dovezi, însă în realitate reprezintă doar propriile sale afirmații”, susține James Ramsden.
„Este îngrijorător că declarațiile acceptate în instanța de judecată nu sînt luate în considerație de Kroll în investigația sa. În calitate de investigator profesionist nu văd nici un motiv pentru această atitudine”, a declarat la rîndul său și reprezentantul Quintel Intelligence, Nicholas Connon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?