Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Declarație: "Iurie Leancă ar trebui să stea la închisoare"

23 aug. 2020,, 10:00   Politică
6661 7

Fostul prim-ministru Iurie Leancă ar trebui să stea la închisoare ca unul dintre participanții la "furtul miliardului" din bănci.

De această părere este deputatul din partea Partidului Socialiștilor, Nicolae Pascaru, exprimată la postul de televiziune TVC-21, transmite Noi.md.

În cadrul emisiunii, oponentul său, vice-președintele parlamentului din partea Platforma DA, Alexandru Slusari, a declarat că fermierii protestatari afectați de secetă, cu amărăciune subliniază că, pentru pretinsa salvare a sistemului bancar anterior, autoritățile au alocat 14 miliarde de lei, iar acum nu pot da agricultorilor 200 de milioane de lei suplimentare, pe care ei le cere.

"Cînd spuneți că Maia Sandu și Iurie Leancă au dat bani băncilor, au luat bani din Fondul de rezervă pentru a salva băncile, la aceasta a participat și liderul PAS, Maia Sandu, cu care ați fost împreună în blocul ACUM. Cred că Leancă trebuie să stea la închisoare pentru că atunci a luat banii din Fondul de rezervă pentru salvarea băncilor...", a menționat Nicolae Pascaru.

De asemenea, el a subliniat că Comisia parlamentară de investigare a "furtului miliardului", condusă de Alexandru Slusari, a închis deja subiectul "furtului miliardului", iar actuala opoziție era gata să voteze cu principalul figurant în dosar, Șor, pentru demiterea guvernului Ion Chicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?